Administratiekantoor Paperwhite -
RSS Fan worden

Recente posts

Vernieuwd huwelijksvermogensrecht
Urenadministratie
Update vragen en antwoorden over besluit verlaagd btw tarief
BTW schuld
Factuureisen per 1 januari 2013

Categorie├źn

Administratie
Btw
Inkomstenbelasting

Archief

september 2014
juni 2013
mei 2013
april 2013

Mogelijk gemaakt door

Mijn Blog

Vernieuwd huwelijksvermogensrecht

Vanaf 1 januari 2012 leidt het indienen van een verzoek tot echtscheiding direct tot ontbinding van de huwelijksgoederen gemeenschap. 

Na ontbinding van de huwelijksgemeenschap is het privévermogen van elke echtgenoot afgeschermd voor gemeenschapsschulden. Schuldeisers kunnen zich alleen nog verhalen op hetgeen de echtgenoot heeft verkregen als gevolg van de ontbinding van de huwelijksgemeenschap. 

Bron: Belastingbelangen


Urenadministratie

Sommige fiscaal voordelige regelingen zijn afhankelijk van het urencriterium. Denk aan de zelfstandigenaftrek, startersaftrek, fiscale oudedagsreserve, meewerkaftrek en aftrek voor speur- en ontwikkelingswerk.

U moet aannemelijk maken dat u 1225 uur in uw onderneming heeft gewerkt. En dat moet u bijhouden, precies wat u gedaan heeft van hoe laat tot hoe laat. Een achteraf opgestelde urenadministratie is meestal ongeldig. Weet u nog precies wat u 2 jaar geleden  heeft gedaan van hoe laat tot hoe laat?

Update vragen en antwoorden over besluit verlaagd btw tarief

Hieronder een linkje naar FAQ met betrekking tot het verlaagde btw tarief op arbeidskosten bij renovatie en herstel van woningen. Deze zijn onlangs geactualiseerd. 

Dit geldt ook voor onderhoud aan uw tuin, indien uw woning ouder dan 2 jaar is.  

Het linkje naar FAQ en een linkje naar het besluit BLKB/2013/305M van 28 februari 2013 (verlaagd btw-tarief op arbeidskosten bij renovatie en herstel van woningen)

BTW schuld

Binnenkort gaat de belastingdienst ondernemers controleren op nog openstaande BTW schulden van voorgaande jaren! Zij doen dit door de BTW aangiften te vergelijken met de aangifte Inkomstenbelasting en/of vennootschapsbelasting.

Als je nog BTW te betalen of te ontvangen hebt, geef dit dan aan vóór 1 juni 2013. Zo voorkom je boetes en naheffingen.

Meestal zal een vergeten factuur wel in de aangifte van de volgende periode zitten, maar soms komt er bij het samenstellen van het jaarverslag nog een BTW schuld naar voren.

Factuureisen per 1 januari 2013

Omdat ik toch nog regelmatig facturen tegenkom die niet aan de wettelijke eisen voldoen, hieronder even een duidelijk overzicht waar de facturen dan allemaal aan moeten voldoen.
 
Op alle facturen moeten de hieronder genoemde basisgegevens vermeld worden. Facturen die niet aan deze eisen voldoen, moet u herstellen. Uw afnemer heeft anders geen recht op aftrek van btw! Controleer ook de facturen die u ontvangt! Deze moeten ook aan onderstaande eisen voldoen!
 
Basisgegevens facturen
  • uw naam, adres en btw-nummer
Website Builder
mogelijk gemaakt
door Vistaprint